HUNTER NEWS

Dutch Hunter logo


ACTIVITEITEN 2019


Vanwege de gemelde problemen met tweezitter N-321 is het volledige airshowprogramma 2019 uitgevoerd met Hawker Hunter N-294. Het toestel werd voorgevlogen bij de Luchtmachtdagen op Vliegbasis Volkel en bij de Oostwold Airshow. Daarnaast zijn trainings- en currencyvluchten gemaakt. In totaal is met de eenzitter 15 uren gevlogen. 

Bij de Luchtmachtdagen is ook het boek ‘Blue Notes, het verhaal van de Dutch Hawker Hunter Foundation’ uitgebracht. Generaal-majoor Andre Steur nam het eerste exemplaar in ontvangst. Het boek, geschreven door luchtvaartjournalist Kees van der Mark, beschrijft de ‘lotgevallen’ van onze stichting sinds de oprichting in 2007, met een accent op de mannen en verhalen achter de vliegtuigen. Het boek valt bij het luchtvaartpubliek zeer in de smaak. 

Aan het eind van het seizoen bleek dat de motorproblemen bij de tweezitter onoplosbaar zijn, en dat het toestel nooit meer zal kunnen vliegen. De impact van het niet beschikbaar zijn van een tweezitter op ons vliegbedrijf is groot. Het bestuur beraadt zich op de consequenties van deze situatie. In ieder geval zal het displayprogramma 2020 opnieuw volledig met Hunter N-294 worden gevloge

Zeer recent is komen vast te staan dat de zgn. corona-crisis leidt tot cancelling van het gehele airshowprogramma waarvoor N-294 was geoormerkt. Dit betekent dat in 2020 er uitsluitend trainings- en currencyvluchten zullen worden gemaakt. Alle inspanningen zijn erop gericht DHHF voor de toekomst in stand te houden als een professionele operator van klassieke Hunters. 

Dutch Hawker Hunter Flight Crew
Dutch Hawker Hunter Ground Crew
Dutch Hawker Hunter Foundation Ground Crew

Contact: info@dhhf.nl  |  Privacy policy  | website: tjimka.nl  ©